Osebna izkaznica

KMETIJA ŽITNIK, Robert Žitnik – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Starošince 40A| 2326 Cirkovce| Slovenija

Davčna št. SI96908769 | Matična številka 2440016000

TRR SI56 0422 6024 6549 384, Nova KBM d.d.

www.kmetija-zitnik.si | kmetija.zitnik@gmail.com

M 386 41 604 317_Robert | M 386 31 722 492_Rosmarie

 

Dostopnost informacij

Odgovorna za spletno prodajo Kmetije Žitnik, Rosmarie 031 722 492, kmetija.zitnik@gmail.com,  se zavezujem, da bomo kupcu vselej zagotovila:

  • prepoznavnost Kmetije Žitnik
  • hitro in učinkovito komunikacijo (preko e-naslova, telefona)
  • bistvene značilnosti artiklov
  • čim hitrejšo dobavo morebitnih manjkajočih artiklov (info na e-naslov, telefon)
  • možnosti, pogoje in načine plačila dostave
  • jasno določene cene
  • rok in pogoje za odstop od pogodbe
  • pojasnilo postopka ob pritožbi

 

Spletna trgovina

Nakupovanje v Spletni trgovini Kmetije Žitnik je hitro, enostavno in varno. V primeru težav pokličite na 031 722 492 (Rosmarie) ali sporočite na kmetija.zitnik@gmail.com.

 

Cene

V cenah je DDV že vštet. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Znižana cena je znižana redna cena, ki velja za določen ali nedoločen čas.

 

Izdelki in fotografije

Vse fotografije so simbolične. Možno je minimalno odstopanje v barvnih odtenkih in videzu, kar pa ne vpliva na opredelitev in standard izdelka. V primeru tekstovnih napak se opravičujemo. Le te ne vplivajo na zakonske pravice kupca.

 

Plačilne metode

Plačilo po predračunu – na Vaš e naslov, pošljemo predračun z vsemi podatki. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun, bo blago odposlano na Vaš naslov dostave.

Plačilo po povzetju – plačilo ob Vašem osebnem prevzemu naročenega blaga, s stroškom prevzema paketa v skladu s cenikom Pošte Slovenije.

V prodajalnici, na Kmetiji Žitnik in v prodajni hišici na Pohorski tržnici (Pivola), je možen nakup z gotovino, ali prevzem naročenih dobrot, plačanih po predračunu.

 

Izdaja računa

Ponudnik po plačilu naročenih izdelkov kupcu posreduje račun v pdf formatu, na e-naslov ali priložen ob dostavi izdelkov (razčlenjena cena in stroški dostave). Pravilnost podatkov potrdi kupec, pred oddajo naročila.

 

Stroški pakiranja in dostave

Za naročila vam bomo na predračunu obračunali stroške dostave v skladu s cenikom Pošte Slovenije. Le-ti so odvisni od teže paketa in dodatnih storitev.

 

Če želite izdelke prevzeti na spodnjih lokacijah pri naročilu izdelkov dopišite  lokacijo pod OPOMBE NAROČILA in vam jih dostavimo BREZPLAČNO .

Pivola – Botanični vrt – Pohorska tržnica (vsako SOBOTO, prodajna hišica št. 18)

Ptuj –  okrog 20. v mesecu

Za določitev točne ure dostave in kraja prevzetja (vedno enak), vas bomo predhodno poklicali s Kmetije Žitnik.

Za ostala naročila se trudimo, za Vam ugodne stroške dostave.

Dobavni rok (če je artikel na zalogi), je največ pet dni od prejetja e- obvestila o odpošiljanju (na Vaš e- naslov/sms), v nasprotnem primeru dlje. Paket prevzamete Vi, kot kupec, ali polnoletna oseba, ki živi z Vami v skupnem gospodinjstvu, oz. oseba, ki ima pooblastilo za prevzem. Prevzemnik s podpisom potrdi količino in kakovost naročenega blaga. Med transportom poškodovan paket takoj reklamirajte Vašemu dostavljavcu in nas obvestite na kmetija.zitnik@gmail.com.

 

 

Pravica do odstopa od nakupa – vračilo izdelka

Osnovno vodilo nam je kakovost artiklov in zanesljivost pri pripravi Vašega naročila. V kolikor pa se kljub trudu pojavi odstopanje

V primeru odstopa od pogodbe – od Vas poslano obvestilo in kopija računa. Ponudnik, Kmetija Žitnik, Vam nemudoma oz. najpozneje v 7 dneh vrnemo prejeto plačilo.

V primeru odstopa od pogodbe – od Vas poslan izdelek in kopija računa. Ponudnik, Kmetija Žitnik,  (ali oseba, ki jo ponudnik pooblasti za prevzem blaga) Vam nemudoma oz. najpozneje v 7 dneh vrne prejeto plačilo.

Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani, ter v originalni embalaži.

Menjava artikla

Artikel nam pošljete/vrnete (neuporabljen, nepoškodovan, ter v originalni embalaži), mi pa prevzamemo stroške pošiljanja drugega artikla.

Varen nakup

Vsi izdelki Kmetije Žitnik imajo določen rok trajanja.

 

Komunikacija

S Kmetije Žitnik bomo s privolitvijo, z uporabnikom stopili v stik preko sredstev komunikacij Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo jasna in nedvoumna. Glede prejemanja sporočil bo predstavljena in spoštovana možnost odjave.

 

Tajnost podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bodo osebni podatki uporabnika v tajnosti – kupca v skladu z ZVOP-2 in GDPR. Uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil in plačil. Navedene osebne podatke uporabimo izključno za naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obvestil, novosti, dogodkov) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki uporabnika – kupca se skrbno hranijo in ne predajajo nepooblaščenim osebam.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik, Kmetija Žitnik, spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, po najboljših močeh učinkovito obravnava pritožbe v primeru težav, telefonsko ali preko e- pošte (v petih delovnih dneh potrdi prejem pritožbe, poda rok obravnave in obvešča o poteku postopka). Ponudnik si v izogib sodnega reševanja (nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora) trudi spore reševati sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

 

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov

Vse informacije na strani www.kmetija-zitnik.si, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo nasvetov zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja (zdravstveno pomoč), saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Opisi so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

 

Pravno obvestilo

Na spletni strani Kmetije Žitnik so vsi podatki, fotografije, grafični in video elementi zaščiteni in jih je dovoljeno uporabljati le s predhodnim pisnim dovoljenjem.