Sestavine
Količina | |
---|---|
200g | pirini polnovredni široki rezanci |
1 žlica | sol |
1 ščepec | domače repično olje |
300g | domače maslo |
por | |
mladi grah v zrnju | |
sladki grah | |
mladi korenček | |
žajbelj | |
šetraj | |
rumex | |
česen | |
domači kis/ jušna osnova | |
rdeči ribez | |
plavice | |
marjetice | |
borago |
Postopek
V segreto ponev vlijete domače repično olje in dodate malo domačega masla.
S porom, katerega narežete na enakomerne kolobarje, pričnete s praženjem v ponvi. Ko robovi rahlo uplahnejo, dodate sveži mladi grah v zrnju, ter sladki grah in nežne »baby korenčke« (sproti pulite, da na gredi redčite setev), sveže liste žajblja in šetraja, ter na trakove narezan rumex. Ko je videz uplahnjene zelenjave, dodate še grobo narezan česen, nakar že zalijete z domačim kisom (po želji - z jušno osnovo).
Pirine polnovredne široke rezance kuhate do želene trdote v vreli, osoljeni vodi.
Ko so kuhani, jih iz vode položite v ponev z omako, ter mešate do te mere, da se omaka enakomerno oprime Pirinih polnovrednih širokih rezancev.
Jed nadgradite še s posutjem rdečega ribeza, listov cvetov plavice, marjetice in boraga, v kolikor želite, da se brez zadržkov poje tudi naravno dekoracijo (celi cvetovi pa potencirajo barvno pestrost).
Dober tek.