Sestavine
Količina | |
---|---|
200g | domače repično olje |
1 žlica | domače maslo |
1 ščepec | čebula |
300g | bučke |
listi blitve | |
pehtran | |
česen | |
pražena bučna semena | |
polsuho sladko vino | |
pirini široki rezanci | |
sol | |
muškatni orešček | |
črni ribez | |
kapucinke | |
ognjič |
Postopek
V segreto ponev vlijete domače repično olje in dodate malo domačega masla.
S čebulo, katero narežete na srednje velike kose, pričnete s praženjem v ponvi. Ko robovi rahlo uplahnejo, dodate na kocke narezane bučko, malo popražite,
nakar dodate še na rezance narezane liste blitve (stebla narežete v kolikor so listi mladi), s stebla osmukane sveže lističe pehtrana.
Ko je vse prepraženo, dodate še grobo narezan česen in prepražena bučna semena, nakar že zalijete s polsuhim sladkim vinom.
Pirine široke rezance kuhate do željene trdote v vreli, osoljeni vodi.
Ko so kuhani, jih dvignite iz vode in položite v ponev z omako, naribate muškatni orešček,
ter premešate do te mere, da se omaka enakomerno oprime Pirinih širokih rezancev.
Na krožnik jih servirate z navijanjem na večjo vilico in enakomerno polagate na krožnik.
Jed nadgradite še s posutjem pisane naravne dekoracije . . . bučna semena (za bolj izraziti okus in hrustljavost, jih rahlo popražite), črni ribez, kapucinke in ognjič (celi cvet – poudarjena igra barv, v kolikor pa želite da se s krožnika brez zadržkov poje tudi »naravna dekoracija«, uporabite le posamične listke cvetov.